Foto van Pieter

Welkom

Ik ben Pieter en begeleid mensen in hun zoektocht naar groei. Je kan bij mij terecht rond deze thema’s:

  • Persoonlijke groei
  • Leiderschapsuitdagingen
  • Loopbaanbegeleiding
  • Angsten of spanningen
  • Vastlopen op bepaalde patronen
    bv. elke keer wanneer ik met Bart in een vergadering zit ontstaat er conflict
    bv. elke keer wanneer ik bij mijn familie kom word ik moedeloos
  • Zingeving- en (gender)identiteitsvragen

Als het moeilijk loopt dan hebben we nood aan mildheid en stabiliteit. Daarin kunnen we de kracht vinden om de dingen anders te doen. Ik begeleid cliënten vanuit grote betrokkenheid en tracht met nodige zorg een omgeving te installeren waar ruimte is voor experiment.

Samen met jou zoek ik welke vorm hiervoor het beste past. Naast praten werk ik ook met beeldende methodieken, lichaamswerk en opstellingen.

Een gloeilamp met een bloem erin

Zoektocht naar groei

Groei vertrekt vanuit een innerlijke kracht. Een goesting, een noodzaak of gewoon een nieuwsgierigheid om de dingen eens anders te doen. Door jezelf goed te begrijpen kan je die drijfveren ten volle gebruiken.

Toch loopt het niet altijd vlot. Soms belanden we terug in oude patronen of is er een stemmetje in ons dat zegt dat het niet goed (genoeg) is.

Samen gaan we aan de slag met je drijfveren om te groeien en evengoed met datgene wat je tegenhoudt.

Stap voor stap naar jouw echte ik

We dragen allemaal verschillende maskers om onszelf te beschermen. Maar wat gebeurt er als we, wanneer de omgeving veilig genoeg is, durven te experimenteren met het afnemen van die maskers? Wat als we onszelf volledig mogen tonen, zonder angst of oordeel?  

Het belang van authenticiteit is van onschatbare waarde. Wanneer we de moed hebben om onze maskers af te werpen, ontstaat er ruimte om onszelf beter te begrijpen. Het biedt de mogelijkheid om onze ware identiteit te omarmen, met al onze kwetsbaarheden en unieke eigenschappen.  

Wereldbol

Hoe ik werk?

De zoektocht naar zelfontdekking en groei is altijd een reis vol spannende momenten. Zelfs de bestemming is niet altijd helder vanaf het begin. Dat is ook niet nodig! Met voortschrijdend inzicht bepalen we de volgende stappen en eventuele reisgezellen. Er is dan ook geen enkel kant en klaar programma.

Tijdens een intake kijken we samen of ik je verder kan helpen. Gaandeweg evalueren we regelmatig onze manier van werken.

Je vindt meer praktische afspraken op deze pagina.
Hieronder lees je nog wat meer over mijn ervaringen.

Een stapel van boeken over therapie

Therapeutische expertise

Met behulp van therapeutische technieken en creatieve benaderingen, help ik jou om obstakels te overwinnen, innerlijke blokkades te doorbreken en een positieve verandering te omarmen. 

Ik begeleid al langer groepen en ben blij om nu ook ruimte te maken voor meer 1-op-1 gesprekken. Ik volg momenteel een driejarige counselor-opleiding bij Focus on Emotion om mijn 1-op-1 ondersteuning nog verder te versterken.

Een standbeeld van mensen die op elkaar klimmen

Teamwerk

Mijn fijngevoeligheid om met teams te werken is ontstaan bij de scouts. Ik bloeide open tijdens mijn allereerste tentenkamp en daagde mijzelf graag uit om met steeds meer ingewikkelde groepen te werken. Bij de scouts resulteerde dit in instructeur in het jeugdwerk en een mandaat van 3 jaar als verbondsvoorzitter. 

Ik werk nog steeds graag met jongeren. Bij Scouts en Gidsen Vlaanderen geef ik trainingen rond zelfontwikkeling en groepsdynamieken. Daarnaast trek ik ook regelmatig naar scholen uit naam van Pimento om te werken rond relaties en seksualiteit, zingeving en identiteit. 

Een rij met boeken over leiderschap

Leiderschap

Als hoofdactiviteit sta ik teams bij als leiderschaps- en organisatieconsultant. Ik doe dit uit naam van Beanmachine, een warm nest van ervaren consultants.

Ik werk graag met startende leidinggevende die zoekend zijn naar hun eigen stijl. Ook hier werk ik veel rond authenticiteit als basis voor persoonlijke groei. 

Sinds kort organiseren wij ook leiderschapsexpedities. Een concept dat twee van mijn favoriete bezigheden bundelt: leiderschap en outdoor adventure.

Totem

Mijn verhaal

Als jongste van vijf, vond ik van mijzelf dat ik de anderen moest kunnen bijbenen. Op alle vlakken. Een onmogelijke verwachting van mijzelf. Het is wel die drijfveer die gemaakt heeft dat ik al heel wat waters doorzwommen heb. Mét vallen en opstaan. Ik heb geleerd om mijn plan te trekken en te blijven doorgaan als het moeilijk wordt. 

Ik botste al meermaals op mijn zoektocht naar mijn eigen identiteit. Als man die op mannen én vrouwen valt. Als rationele denker én emotionele verbinder. Als speelse jongvolwassenen in een “serieuze” wereld. Die botsingen hebben me telkens veel bijgebracht en liggen aan de basis van mijn zelfontgonnen ‘ik’.

Ik ben bevoorrecht door de warmte die ik van mijn moeder ontvangen heb. Ze was een grote ruggesteun in al mijn zoektochten. Op 27 jarige leeftijd moest ik haar abrupt en onverwacht afgeven. Ik draag ze mee, soms als krop in mijn keel, soms als warme gloed in mijn hart. 

Mijn verhaal maakt dat ik met mildheid luister en met openheid meezoek. Want iedereen verdient het om houvast te vinden bij zichzelf.

In begeleiding is een goede match met de begeleider belangrijk. Benieuwd naar meer over mij? Dan kan je op deze pagina verder lezen.