Mijn verhaal

Ik ben Pieter Lauwers, organisatieconsultant, facilitator en counselor. Zo’n 30 jaar geleden kreeg ik mijn plekje op deze wereld. Ik groeide op in Hoboken en woon nu samen met mijn vriend in Borgerhout. Dicht bij de stad, dicht bij het station én dicht bij de groene parken.

Ik ben een levensgenieter op een prachtige planeet en wil een leven lang blijven leren. Vol optimisme geloof ik in de kracht van de mens. Wanneer mensen zich verbinden en zich kwetsbaar en authentiek tonen dan ontstaat er magie waar ik warm van word. Met mijn counselorpraktijk wil ik een plek creëren waar die magie kan ontstaan.

Groepsgesprek

Als jongste van vijf, vond ik van mijzelf dat ik de anderen moest kunnen bijbenen. Op alle vlakken. Een onmogelijke verwachting van mijzelf. Het is wel die drijfveer die gemaakt heeft dat ik al heel wat waters doorzwommen heb. Mét vallen en opstaan. Ik heb geleerd om mijn plan te trekken en te blijven doorgaan als het moeilijk wordt. 

Ik botste al meermaals op mijn zoektocht naar mijn eigen identiteit. Als man die op mannen én vrouwen valt. Als rationele denker én emotionele verbinder. Als speelse jongvolwassenen in een “serieuze” wereld. Die botsingen hebben me telkens veel bijgebracht en liggen aan de basis van mijn zelfontgonnen ‘ik’.

Ik ben bevoorrecht door de warmte die ik van mijn moeder ontvangen heb. Ze was een grote ruggesteun in al mijn zoektochten. Op 27 jarige leeftijd moest ik haar abrupt en onverwacht afgeven. Ik draag ze mee, soms als krop in mijn keel, soms als warme gloed in mijn hart.

Mijn verhaal maakt dat ik met mildheid luister en met openheid meezoek. Want iedereen verdient het om houvast te vinden bij zichzelf.

Wat mij gezond houdt

Pieter springt op een berg

Natuur als basis voor avontuur

Als 6-jarige knaap maakt ik kennis met de scouts. Eindelijk, want de jaloezie naar de oudere broers en zussen was er al lang. Ik voelde me er in mijn nopjes. Mijn eerste tentenkamp zal mij altijd bijblijven. Bij thuiskomst voelde ik een immense heimwee naar het buiten zijn en de verbondenheid van de groep.

Ik trek er graag op uit om het onverwachte tegen te komen. Samen met een goede vriendin heb ik een zelfgebouwde camper-camionette. Ideaal om zonder plan en op goed gevoel de wereld in te trekken.

Sport als basis voor herbronning

Na het afronden van mijn voorzitterschap bij Scouts en Gidsen Vlaanderen heb ik de tijd en ruimte gevonden om mijn energieke en sportieve kant te ontplooien. Ik geniet van de meditatieve kracht van sport. Zowel recreatief in het zonnetje met een ijsje nadien op terras, als extreme tochten in allerlei weersomstandigheden.

Ik geniet van het punt waarop het leven zo doodeenvoudig wordt: gewoon blijven trappen. Eten, drinken en slaap, zijn de enige zorgen. Voor de rest is er enkel het eeuwige uitzicht.

Koersfiets in de bergen
Impro

Impro als basis voor luchtigheid en plezier

Mijzelf niet te serieus nemen, controle loslaten en ten volle in mijn lijf kruipen. Improvisatietheater is voor mij een mannier om spelend in het leven te staan. Ik doorliep bij de Belgische Improvisatie Liga een starttraject en speel ondertussen mee met een nieuw improgezelschap Turbina.